Wednesday, December 22, 2010

arghhhhh..

Posted by Qilah at 5:45:00 PM 1 comments
Salam..

Sy tengah mengalami ketensenan melampau..smpai menggigil badan menahan kemarahan...Seseorang yg sgt berkira dgn kerja dan suka berperasaan yg

"I'm the BEST.... I'm working even though I'm on LEAVE..Yang rasa dia sorg yg komited pd kerja x kira masa pn.."

Boleh??? Sy adalah seseorang yg tidak menolak kerja tapi bukan lah seseorang yg boleh menerima statement "sebenarnya ni kerja kau, aku dah buat..so, yg ni kau buat la plak.." OOO..yg dia rasa benda tu xpenting, baru la pass..ape kesssssss? Jgn tolong at the 1st place kalau mmg x ikhlas..


Kalau dah komited sgt dgn kerja n rasa bnda tu boleh menyebabkan diri tu dijulang-julang bak PIALA, teruskan je la..knapa nak separuh jalan. Teruskan je la kerja tu..logik kah seseorang tu dah buat separuh jalan, then suruh org lain yg x tau apa2 psl kes tu utk continue..kang org terpinga2, suka la kan..oo..lupa, dia mmg sgt suka macam tu,so nanti org akan ckp die yg tau sume benda...

Apa la malang dpt colleague cm ni..
.
.
.
.
.

Minggu ni mmg hectic..

.
.
.

Kekadang terfikir adakah disebabkan ke'busy'an sy dan en.suami bekerja setiap hari menyebabkan kami masih ditakdirkan ber DUA..Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui..

Masa pergi Executive Checkup hr tu pn doc ckp..u ckp u bz dgn kerja, n skrg u ckp u nak anak sgt..?Boleh ke nanti u nak manage ur life with new commitment?" dalam hati, BOLEH je..tp adakah kita yakin bahwa kita mmg boleh LAKUKAN sebaik mungkin..how can u convince that u can be a good parents to ur child???hah..x terjawab!!!haha..

So, moralnya..bersabar sahaja..pasti akan ada rezeki yg ditentukan Allah..hanya berusaha dan berdoa serta bertawakal..

Eh..tetibe melalut psl bnda lain lak..

hahahha..










Thursday, December 16, 2010

Dugaan

Posted by Qilah at 10:02:00 AM 2 comments
Minggu ni mmg byk dugaan..tp sy terima dan redha dgn ketentuan dan takdir yang ditetapkan ini..Mungkin inilah cara utk kita menilai tahap keimanan dan kesabaran kita dalam menghadapi sesuatu ujian dari Allah..

Last week en.suami pegi anta servis kete cz byk sgt bunyi2 yg bising..so,kna tukar ape ntah..harga asal sparepart tu rm700++ tp rezeki dia dpt harga staf proton,dpt la rm300++. Melayang duit..

Ahad: En.suami sakit perut yg teruk n pegi klinik..doc bg referral letter utk check up di Hosp. Azzahra,maybe kna buat endoskopi..huhu..tp en.suami masih bekerja hr isnin tu..tp pas mkn ubat,lega skit..

Selasa: 6.30 am- turun awal cz sy kna pegi ICFC 2010 (International Conference Financial Criminology) @ Menara SSM, Plaza Sentral..tetiba en.suami ckp " eh,tayar xde" sy ingatkan die gurau..sekali tgk,4 tayar xde..dgn sport rim skali..ye la,xkan nk amik tayar je kn..so, call abah,suh dtg.Abah smpai pkul 715 am,terus anta sy gi Menara SSM n en.suami settlekn repot polis semua..smpai ptg la en.suami setelkn, siap polis dtg check kereta..Penyangak tu mmg expert la, die boleh bukak sport rim tu padahal klu nk bukak tu kna ada key dia..sbb ada sprt rim kn..aiyoo,mmg terer la..Kereta tu xde la park kt tpt sunyi,mmg dpn lobi rumah..tp dah nak jd,nk buat cam ne..

So, setiap kali lalu dpn kereta merah tu..mmg sedih je..en.suami lg la sedih..satu hr tu mmg kitorg asyik ckp.."maybe kita ada buat salah kot kat org"..Thanx to swit@kon yg sy rase kata2 dia yg buat sy n en.suami lega sedikit.."Mungkin ini tanda nak dapat rezeki lain"..so, sy mmg redha dgn ujian ni n sentiasa berdoa agar penyangak tu diberi hidayah utk tidak menganiaya org lain..

Sy percaya setiap dugaan pasti ada hikmah di sebaliknya, dan sy pasti selagi dan bilamana kita ditimpa ujian dan cabaran, itu bermakna kita masih disayangi olehNya..Hanya Dia Maha Mengetahui akan sesuatu kejadian..

Thursday, December 2, 2010

Dinner @ Black Canyon Alamanda

Posted by Qilah at 7:48:00 PM 1 comments
Skrg ni tgh mkn kt Black Canyon Alamanda..b4 that, singgah Little Taiwan..hahaha
lapar teramat sgt mse kt opis td..ni yg ktorg mkn..

ni fav sy..Fussilli Seafood with Chili Paste..rm8.90
en.suami order Hazelnut Shake..rm8.90
ni Golden Purse Chicken RM15..

en.suami order American Club Sandwich..rm8.90,tp xde gmba lak..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
 

True Love Last Forever Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal