Sunday, July 15, 2012

Hari-hariku di sini

Posted by Qilah at 9:40:00 PM
Assalamualaikum..
Setelah lama menyepikan diri,saya kembali. Saya kini sedang berkursus selama 6 bulan,meninggalkan suami dan anak tercinta buat sementara..sob sob.
Sekarang telah berlalu 5 minggu perjuangan di sini..23 minggu lagi perlu ditunggu untuk kembali sedia kala.Berjauhan dengan suami dan anak amat memeritkan,tapi disebabkan ramai yg senasib,ku gagahkan jua..berusaha untuk tidak melayan sgt perasaan ni..

Minggu pertama di Group Integration mmg mencabar,x semena2 dikejutkan dgn cabaran mendaki Gunung Ledang sehingga ke puncak..bertolak jam 12am, turun blk pkul 3pm..almost 15 jam mendaki..hampir2 fed up tp dikuatkan semangat..fuh,mmg xsangka dpt jejak Gunung Ledang,dpt melihat keindahan alam ciptaan Allah..alhamdulillah..semuanya berjalan lancar,kayak.mud war,tangkap ikan keli,etc...siap kena rendam dlm lumpur lg..layan kan je la..1 je pikir,abis kan cepat..huh..

Bila dh start kelas, mula la sesi melangok dlm kelas,stok kudapan wajib dibwa,n ada org2 yg mmg rajin bwa stok..so,kna duduk berdekatan dgn org2 ni..hahha....hari2 ku bermula jam 530 am dan blk bilik utk tdo 12am-1am setiap hari..huhu..penat..hari2 pn ada discussion..layan kan je la..

so, stop psl kursus,...kita cite psl family lak...Alya anak yg baik..x meragam,sentiasa behave..cuma bile hari saya nak blk INTAN,dia akan mula bermanja,nak berdukung je..merengek2 skit..tp biasa la..budak2..tp saya bersyukur,die x lupakan mama die ni..hehe..die masih nak menyusu dgn saya walaupun hanya beberapa jam..saya tidak mengepam lg,susu pn makin xde.tp tiap kali blk, sy akan menyusukan Alya..biarla sedikit pun tp yg penting Alya masih dpt susu mama
Kekadang rasa sedih bila memikirkan xdpt tgk perkembangan anak dpn mata,tp kena kuat..at least,every week sy akan jmpa my family,either sy blk or dorg dtg sini..n my husband akan hntar gmbar setiap hr utk melepaskn rindu..itu je la penawar rindu ni..

msa 1st week 

Alya dh pandai merangkak..yeay...

Arghh..nk dkt pkul 10pm,nk kna attend discussion..huh,mengantuk..

1 comments on "Hari-hariku di sini"

Piza on July 17, 2012 at 5:42 PM said...

Alaaa comelnya Alya!! Tadi Fiza gi Women Summit kat Sime Darby. Jumpa Erma, dia kata Qilah kat dalam dewan. Tak sempat jumpa. Fiza ganti Qilah sekarang, hehe penin nye dgn kerenah orang!! Good luck kat sana :) Kem salam kat mar n ela!

 

True Love Last Forever Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal