Tuesday, September 10, 2013

Miracles in Cell No. 7

Posted by Qilah at 9:26:00 AM
Entry yang telah bersarang hampir 3 bulan:

11 Jun 2013 (Selasa), bertolak dari Putrajaya ke KLIA utk ke Sabah (Beringin Resort) sbb dpt slot ceramah di sana. Penat tp disebabkn tugas, ku gagahkan jua. Thanx to Cik Yantie yg bg opportunity ni. Sampai Sabah je, urusetia program jemput pegi makan @ waterfront..makan seafood..sgt marvelous..dpt la merasa Lobster yg hrga rm300++..huhu..mmg menjilat jari la..puas hati makan..tp sy mkn xbpe byk sgt, n org 1st yg surrender..haha..

Sebenarnye nak citer psl my 1st experience naik new cabin MAS..dh lama x gi travel by flight.ada pun naik AA..ni sbb Jabatan byr..dpt la naik MAS. so, dlm tu leh pilih tgk movie..mula2 pilih Hantu Kak Limah 2,tp skit je tgk..pastu tkr citer tgk Korean Movie yg touching abis la..Miracles in Cell No. 7..


so, nak story skit psl citer ni..sy sanggup tgk citer ni msa pegi n blk,sbb msa pegi xsmpat abis..haha..gagah, 2jam 30 minit dari KL-KK

Yong-Gu, seorang ayah yg sgt penyayang, tp cm 3 suku sikit. Anak dia Yesung teringin sgt nak bag sekolah Sailor Moon. Tetiba, bila time die nak beli, ada sorg tu beli dlu n beg tu abis kt store tu..last piece la..kecewa si anak tu..yg beli tu anak Chief Commisioner Police ke ape ntah, tp higher position la. tp si ayah ni pujuk anak yg dia akan belikan nanti, mestia da kt store lain.

1 day, msa si ayah tgh jalan, terserempak dgn anak Polis td tu, pakai beg sailor moon..die pn follow budak tu..tetiba kt 1 junction, bdk tu slipped at ice n jatuh, n 1 bricks jatuh kt forehead die..Yong-gu jatuh kt junction sebelum tu, bila dia bgn nampak bdk tu dah jatuh dgn darah2 kt kepala. Yong Gu nak selamat budak ni, die buat CPR n lower down her pants for blood circulation..

Tp ada witness yg nampak,bgtau polis yg Yong Gu nak rogol n bunuh budak tu..kena la Yong Gu ditangkap.Sedih..Yesung tunggu ayah dia kt rumah, xblk2..dia cari ayah dia smpai 1 day dia nmpak ayah die dgn polis, tgh tunjukkan lokasi kes..

Yong Gu masuk Cell no. 7, dalam tu sume ada rekod jenayah..fraud la, adultery la, gangster la..citer dlm cell ni sgt kelakar + sedih..smpai Yesung dorg bwa msk curi2 dlm cell nk jumpakan anak dan ayah ni..Dorg sume percaya Yong Gu x salah..Chief Security Prison pn mula2 ingat die bersalah tp bila diperhatikan perangai Yong Gu, die rasa bersalah dan cuba selidik.

Then..Uolls tgk la sendiri kesudahannya..hr tu tgk ada dalam Astro First. So, bolehla subscribe citer tu..gerenti best dan meleleh air mata..


3 comments on "Miracles in Cell No. 7"

M!A AURORA on October 11, 2013 at 2:38 PM said...

auuuu.. nak tgokla citer ni.. muvie eh.. ku jarang tgok muvie korea.. slalu tuh drama je.. yeah.. check it out! tx qilah..

M!A AURORA on October 11, 2013 at 2:40 PM said...

uiks.. mcam best jer citer ni.. ku jarang tgok muvie korea.. slalu tuh tgok drama je.. okey, nnt nk check it out.. tx qilah..

M!A AURORA on October 11, 2013 at 2:49 PM said...

uiks.. mcam best jer citer ni.. ku jarang tgok muvie korea.. slalu tuh tgok drama je.. okey, nnt nk check it out.. tx qilah..

 

True Love Last Forever Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal